Munka közben ne zavarj!

Bilbo segítőkutya hámban

A fő „hivatásom”, hogy mozgássérült-segítőkutya vagyok. „Másodállásban” terápiás kutyaként is dolgozom. Gazdám, Nati, mozgássérült és, amikor olyan helyre megy, ahol szüksége lehet apró segítségre, magával visz. Nagyon sok mindenben tudok neki segíteni. Sokszor a kétlábúak észre sem veszik ezt. Sokan azt sem értik, hogy én a 4,6 kg-ommal, és 32cm magasságommal, hogyan vagyok képes neki segíteni.

Én is a NEO Magyar Segítőkutya Közhasznú Egyesülethez tartozom, ott képeztek ki minket jó pár társammal, és vizsgáztunk le gazdáinkkal. Én először mint mozgássérült-segítőkutya, később mint terápiás-kutya is.

Még 2017-ben (milyen régen volt már) készítettünk egy kisfilmet, amelyben bemutatjuk, hogy miben és hogyan tudunk segíteni. A filmet itt tudjátok megnézni:

Amiért ezt most megosztom veletek, mert egy nagyon pozitív élményben volt részünk Natival. Utaztunk a buszon, természetesen rajtam a „Segítőkutya” hámmal.

Bilbo segítőkutya hámban

Egy kislány meg akart simogatni, de az anyukája mondta neki: „Kislányom, ő ott egy segítőkutya. Őket nem szabad munka közben megsimogatni!”.

Tudjuk, hogy nagyon cukik vagyunk és sokan megsimogatnának, de nagyon örültünk annak, hogy egyre többen tisztában vannak azzal, hogy így megzavarják a munkánkat. Van néhány eset, amikor minket is meg szabad idegeneknek simogatni, de erről mindig kérdezzétek meg a gazdánkat.